Velkommen til Svalbard! 

En reise til Svalbard er full av spektakulære kontraster. I mørketiden retter vi blikket mot det eventyrlige nordlyset og kommer enda litt nærmere hverandre rundt bålet. Når solen vender tilbake tar vi scooteren over snødekte vidder og fjorder, der utpostene Isfjord Radio og Nordenskiöld Lodge venter med komfort og masse gjestfrihet.

Om sommeren er ski og scooter byttet ut med fjellstøvler og båt, vi er tett på et intenst dyreliv under solen som aldri går ned. Svalbard er rått, realt og uendelig vakkert – et helt spesielt naturunivers for de store, men nære opplevelsene.

BE OM TILBUD

Trygge opplevelser

En tur til Svalbard passer bra for mindre grupper. Grupper på 10-30 deltagere. For en ledergruppe eller et team av selgere bør dette kunne fungere med alle smittevernhensyn.

Det er lov å reise til Svalbard!

Med Covid-19 situasjonen verden over er det nå gode grunner til å velge å reise til vårt eget Svalbard!

Fangstmanns-hotellet

Midt i Longyearbyen ligger et særpregede hotell med mye historie om fangstmenn og polarhelter. Basecamp Hotel i den lille storbyen har personlig vertskap og mye sjarme, og hver detalj forteller om livet før og nå på Svalbard. Det er røft og realt med moderne komfort. Øverst i hotellet ligger Konjakkloftet med glasstak, det perfekte stedet for å nyte midnattssolen eller se nordlyset danse over polarhimmelen.

Basecamp Hotell har 16 individuelle rom med plass til over 40 personer.

For at følelsen av fangstmannslivet skal være autentisk er det ikke tv på rommene. Men du må mer enn gjerne låne noen bøker av oss og nyte den arktiske stemningen på rommet ditt.

Hvert rom er dekorert med drivved, selskinn og skifer for å gi en følelse av fangstmannsliv. Her er ingen rom like. Alle rommene våre har komfortable senger, eget bad med dusj og gratis wifi.

Hvis ikke dette er nok kan du finne veien opp på Konjakkloftet. Gjennom glasstaket får du utsikt mot polarhimmelens skiftninger.

Isfjord Radio

Isfjord Radio ligger så langt fra sivilisasjonen du kan komme. Hit fører ingen veier. Om sommeren reiser du til Isfjord Radio med båt, om vinteren med hundeslede eller snøscooter over fjellene. Den gamle stasjonen fra 1933 ser røff ut fra utsiden, men bare vent til du kommer inn. Mange har blitt overrasket over vårt komfortable hotell, moderne og stedsriktig innredet av Halvor Bakke. Under oppholdet kan du velge mellom mange turer og aktiviteter.

Isfjord Radio Hotel tilbyr unik innkvartering i villmarken rundt 90 km fra Longyearbyen. Det er ingen veiforbindelser hit, og du trenger snøscooter, hundeslede eller båt for å komme til utposten i vest. På sommeren har vi daglig båtavganger fra Longyearbyen til Isfjord Radio, og om vinteren er et opphold på Isfjord Radio inkludert i overnattingsturer med snøscooter eller hundeslede.

Hver bygning har separate toaletter og bad med dusj. Badstuen på kanten av tundraen, har fabelaktig utsikt over Isfjorden og Forlandet. Vær oppmerksom på at Isfjord Radio er et villmarkshotell, og for å bevege deg mellom bygningene må du være i følge med en guide som er utstyrt med isbjørnbeskyttelse.

Isfjord Radio Adventure Hotel består av en hovedbygning og to separate hus med soverom.

Føl deg som hjemme!

Et godt sted å slappe av etter dagens mektige inntrykk!

Made for looking - not sleeping!

Komfortable senger og varme dyner!

Snøscootertur

Å kjøre snøscooter er den beste måten å komme seg langt inn i villmarka på om vinteren, og hos Basecamp lærer du å kjøre din egen scooter. Vi tilbyr korte halvdags- og heldagsturer rundt Longyearbyen, eller du kan bli med på en lengre overnattingstur til et av våre hotell eller en hytte langt ute i villmarka.

Bli med på en mini-ekspedisjon til Isfjord Radio, en vill og vakker destinasjon rundt 90 kilometer fra sivilisasjonen i Longyearbyen. Nyt friheten når du farer gjennom dype daler, mellom snøkledde fjell og over vidstrakte sletter der naturopplevelsene umiddelbart fester seg til minnet. Her er ingen veier eller støyende infrastruktur. Om ettermiddagen kommer du frem til ditt hjem for natten, et sjarmerende boutiquehotell med moderne komfort, nydelig mat og gjestfritt vertskap.

Hundekjøring

Hos Basecamp Explorer lærer vi deg å kjøre ditt eget hundespann. Bli med oss på korte turer rundt Longyearbyen eller lengre ekspedisjoner til våre hotell og hytter langt ute i villmarka. Vi har vi om lag 100 huskyer. Alle hundene har navn – og blir utrolig glade når de møter gjestene våre.

Har dere lyst til å oppleve den arktiske naturen, den kalde stillheten og dra på ekspedisjon som polar heltene Nansen og Amundsen gjorde i sin tid? 

En heldags tur med hundespann på den arktiske tundraen er en fantastisk måte å oppleve Spitsbergen på og du får kjenne på den arktiske stillheten.

Ut på tur og hold deg fast!

Trappers Station